De top-oenoloog Giancarlo Soverchia heeft een buitengewone prestatie geleverd door het beste uit de Bianchello druif te halen. Ligt 12 tot 18 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. Heeft op internationale wijnfestivals al meerdere prijzen behaald. Eerst overweldigend zacht en fris, daarna een explosie van smaken, zoals gedroogde gekonfijte vruchten, zoete specerijen, witte peper, chocolade, kastanje honing, bijenwas, boter en kruisbes.
Druivenras: Bianchello, oude kloon van Trebbiano
Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 45 jaar
Oogst periode: eerste tien dagen van oktober
Oogst methode: De Campodarchi wijngaard, met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, is de oudste wijngaard van het wijndomein en is in staat om de beste productie van Bianchello te bieden. Deze wijn wordt geproduceerd alleen met de beste druiven die de juiste mate van rijpheid hebben bereikt. De druivenoogst is relatief laat, in oktober, wanneer de druiven rijp zijn. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en strikt met de hand geoogst, in kleine kratten.
Bodem: klei-kalksteen
Vinificatie: Zachte persing van de gehele tros. Koude, statische bezinking van most. Temperatuur-gecontroleerde gisting in roestvrij staal.
Rijping op vat: De gehele wijn is gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten “sur lie” gedurende 12 tot 18 maanden; deze techniek wordt gebruikt om de wijn een rijker bouquet en een intense smaak te geven.
Rijping op fles: 12 maanden in de fles voordat ze op de markt worden gebracht
Alcohol percentage: 14% - 14,5%
Serveertemperatuur: 14°C
Proefnotities
Een heldere diep strogele kleur met gouden nuances. Intens en complex aan de neus met een rijk bouquet van tonen van rijpe vruchten een nuances van gedroogde gekonfijte vruchten, droge bloemen, zoete specerijen, witte peper, chocolade, kastanje honing, hints van bijenwas, boter, kruisbes in alcohol en een minerale tint.
In de mond eerst overweldigend zacht en fris voor een evenwichtig, intens en langdurig effect en daarna een explosie van sensaties.
Wijn-spijs combinaties
Voorgerecht: Casciotta d'Urbino Dop – kaasplank met belegen kazen
Hoofdgerecht: Geroosterde kippenborst