Import en verkoop van kwaliteitswijnen van Cantina Terracruda uit Fratterosa - Le Marche, Italie
0
Winkelwagen
€ 0,00
Profondo
Profondo
De top Sangiovese van Terracruda. Goede structuur en elegantie. Deze wijn uit 2013 is nu nog wat te jong om echt van te genieten, wordt in de komende jaren nog veel beter.
€ 30,00
Prijs per fles
Aantal: 
Bestellen
 

De top Sangiovese. Complex aan de neus met tonen van rijpe, vlezige rode vruchten, kersen, rode bessen en Marasca kersen en bloemrijke tonen van viool en anjer en pittige tonen van vanille, kaneel en tabak. Eerst fluweelzacht, intens, aanhoudend en vlezig. Daarna een explosie van fruit, bloemen en kruiden gevolgd door aardse gewaarwordingen. Een goede structuur en elegantie. Deze wijn uit 2013 is nu nog wat te jong om echt van te genieten, wordt in de komende jaren nog veel beter.

Druivenras: Sangiovese

stokken: gemiddeld 10 jaar

Oogstmethode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten

Bodem: zand / leem

Vinificatie: Selectie van de druiven tijdens de oogst en op een triltafel en een sorteertafel op het wijndomein. Thermo-gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal met een lange maceratie periode van meer dan twintig dagen en “pigeage” (onderdompelen van de “hoed”)

Rijping op vat: deze wijn blijft voor 12 tot 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten in contact met de droesem (‘sur lie’).

Rijping op fles: 12 tot 18 maanden in de fles

Alcohol percentage: 14,5% - 15%

Schenktemperatuur: 22°C

Proefnotities 

Robijnrood met granaatrode tinten. Complex aan de neus met tonen van rijpe, vlezige rode vruchten, kersen, rode bessen en Marasca kersen en bloemrijke tonen van viool en anjer en pittige tonen van vanille, kaneel en tabak. Eerst fluweelzacht, intens, aanhoudend en vlezig. Daarna een explosie van fruit, bloemen en kruiden gevolgd door aardse gewaarwordingen. Een goede structuur en elegantie. 

Wijn-spijs combinaties

Hoofdgerecht: Gestoofd wild zwijn.

Over ons

Wij zijn wijnliefhebbers met een wijngaard bij het Middeleeuwse dorpje Fratterosa, gelegen op een hoogte van 400 meter in de heuvels van Le Marche in midden Italie. Onze wijngaard wordt bewerkt door Cantina Terracruda, die sinds 2006 een breed palet aan kwaliteitswijnen maakt van locale druivensoorten.

Contactgegevens

Jobert Koomans
Gedempte Raamgracht 65
2011 WH Haarlem
jobert@marielisewijnen.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies