Houtgerijpte Pergola Rosso. Maakt de wijn bijzonder smaakvol en in balans. Je ruikt de bloemrijke tonen van violen, rozen en blauwe regen en fruitige en kruidige tonen van rijpe kersen en Marasca kersen. De smaak is intens, evenwichtig en lang aanhoudend zacht, met een nasmaak van rijpe vruchten, kersen en rode bessen. Perfecte combinatie met een pittige lasagna en met gevogelte.
Druivenras: Aleatico (voorheen Vernaccia di Pergola)
Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 10 jaar
Oogstmethode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten
Bodem: zand / leem
Vinificatie: Selectie van de druiven tijdens de oogst en op een triltafel en een sorteertafel op het wijndomein. Thermo-gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal met een lange maceratie periode van meer dan twintig dagen en “pigeage” (onderdompelen van de “hoed”)
Rijping op vat: deze wijn blijft 12 tot 16 maanden in hergebruikte Franse eiken vaten van 225 liter
Rijping op fles: 12 maanden in de fles
Alcohol percentage: 14% - 15%
Serveertemperatuur: 18°C / 20°C
Proefnotities
Een diep robijnrode kleur. Intens, vrij complex en onderscheidend aan de neus, met bloemrijke tonen van violen, rozen en blauwe regen en fruitige en kruidige tonen van rijpe kersen en Marasca kersen. De smaak is intens, evenwichtig en lang aanhoudend zacht, met een nasmaak van rijpe vruchten, kersen en rode bessen.
Wijn-spijs combinaties
Voorgerecht: "Vincisgrassi" (lasagna gerecht uit Le Marche)
Hoofdgerecht: Gevogelte