Puur, komt rechtstreeks uit het vat. Wijn met een bite, gemaakt van de hier onbekende Pergola Rosso druif. Laat je verrassen want deze geur en smaak ken je niet! Rood fruit maar ook viooltjes en rozen. Koel serveren, tussen de 10 en 15 graden. Verrassend mooie rode wijn bij visgerechten. Nu drinken.
Druivenras: Aleatico (voorheen Vernaccia di Pergola)
Snoei methode: opgebonden met Cordon snoei
Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 10 jaar
Oogstmethode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten
Bodem: zand / leem
Vinificatie: Selectie van de druiven tijdens de oogst en op een triltafel en een sorteertafel. Thermo-gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal met een lange maceratie periode van meer dan twintig dagen en “pigeage” (onderdompelen van de “hoed”)
Rijping: 4 tot 6 maanden in de fles
Alcohol percentage: 13,5% - 14,5%
Serveertemperatuur: 16 ° C - 18 ° C
Proefnotities
Een heldere robijnrode kleur. Intense neus, vrij complex en onderscheidend, met bloemrijke tonen van violen, rozen en blauwe regen en fruitige tonen van klein rood fruit, rode bessen en visciola (zure kers).
Levendige, intens en aanhoudend in de mond; de zuurgraad valt op, de tannines zijn zacht, droog en warm, de nasmaak in de mond is een afwisseling van fruit en bloemen. Een typisch Aleatico variatie van het Pergola Rosso type.
Wijn-spijs combinaties
Past perfect bij allerlei vleeswaren
Hoofdgerechten:
|