- Incrocio Bruni /
-
Incrocio Bruni 54
Laat je verrassen door het meesterwerk van Professor Bruni, deze kruising tussen Sauvignon en Verdicchio! De druif was bijna verdwenen, maar is nu bezig met een overweldigende comeback. Jong, volle smaak, fris en fruitig. Eetwijn. Fantastisch bij vis en pasta’s. Nu drinken.
Druivenras: Incrocio Bruni 54 of Dorico 54
Leeftijd wijnstokken: 3 - 10 jaar
Oogst methode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten
Type bodem: kalkhoudende klei
Vinificatie: Zachte persing van de gehele tros. Koude, statische bezinking van most. Temperatuur-gecontroleerde gisting in roestvrij staal.
Rijping: 3 tot 4 maanden in de fles
Alcohol percentage : 12,5% - 13,5%
Serveertemperatuur: 12°C
Geschiedenis van het druivenras
Het druivenras Incrocio Bruni 54 werd in 1936 door prof. Bruno Bruni, die voor het ministerie van Landbouw in de periode 1930-1950 werkte, gemaakt door kruising van de druivenrassen Sauvignon Blanc en Verdicchio. Het druivenras is niet wijdverspreid en wordt uitsluitend geteeld in de regio Marche. In de loop der jaren is deze druif bijna verdwenen; door middel van een onderzoeksproject vond Terracruda een aantal stekken, die zijn herplant op een klein perceel.
Proefnotities
Een strogele kleur, met licht gouden tinten; de neus heeft kruidige tonen van tomaat blad, fruitige tonen van citrusvruchten en bergamot en van vlierbloemen. Maakt een sterke indruk in de mond met zijn frisheid, in evenwicht gehouden door warmte en zachtheid en een afwerking van citrusvruchten maakt het Geschiedenis van het druivenras