Orcio - Marche IGT Rosso
Sangiovese met jonge frisse tannines. Droog, warm en zacht. Aperitiefwijn, ook geschikt bij pasta’s met stevige sauzen. Nu drinken.
Druivenras: Sangiovese
Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 10 jaar
Oogstmethode: Selectie van de beste gezonde wijnstokken met een goede blad-fruit-ratio; de oogst wordt volledig met de hand gedaan met sorteren van de beste druiventrossen in het veld
Bodem: zand / kleigrond
Vinificatie: Druiventrossen worden gesorteerd op een triltafel. Na ontsteling worden de druiven naar het fermentatievat gepompt. Het gevormde most wordt beschermd door de toevoeging van tannine om oxidatie te voorkomen en leidt tot stabilisering van de kleur. De alcoholische gisting begint al heel snel door de 'pied de cuve' techniek. De toegevoegde gisten produceren weinig zwaveldioxide. Malolactische bacteriën worden gebruikt in post-vergisting. Rijping in roestvrijstalen vaten gedurende 6 maanden.
Rijping: 3 tot 4 maanden in de fles
Alcohol percentage: 13% - 14%
Schenktemperatuur: 16-18°C
Proefnotities
De kleur is robijnrood. Intense aroma’s van rode bloemen en vlezige rode vruchten, variërend van kersen tot rode bessen, rozen en licht kruidachtige tonen. In de mond de specifieke kenmerken van Sangiovese met jonge frisse tannines. Droog, warm en zacht.
Wijn-spijs combinatie
Past goed bij antipasti en voorgerechten met kruidige vleeswaren.