Lichtroze kleur, kristalhelder. Je ruikt de intense fruitige en bloemige geuren van de Pergola druif. In de mond fris en aangenaam. Heerlijke aperitiefwijn. Past ook goed bij salami en rauwe ham en voor- en hoofdgerechten die licht vettig zijn. Nu drinken.
Druivenras: Aleatico (voorheen Vernaccia di Pergola)
Wijngaarden: Wijngaarden Ortaia, MarieLise en Del Pozzo
Snoei methode: opgebonden met Cordon snoei
Leeftijd wijnstokken: gemiddeld 10 jaar
Oogst periode: de eerste tien dagen van september
Oogstmethode: met de hand geoogste druiven in kleine kratten
Vinificatie: De most blijft voor een korte periode (maceratie) in contact met de schil, waarmee een mooie roze kleur wordt verkregen. Thermo-gecontroleerde fermentatie in roestvrij stalen vaten.
Rijping: 3 tot 4 maanden in de fles
Alcohol percentage: 11,5%
Serveertemperatuur: 12 ° C
Proefnotities
Lichtroze kleur, kristalhelder. Je ruikt de intense fruitige en bloemige geuren van de Pergola druif. In de mond fris en aangenaam.
Wijn-spijs combinaties
Past perfect bij allerlei vleeswaren, zoals rauwe ham, salami en Coppa di Parma en bij hoofdgerechten die licht vettig zijn.