Import en verkoop van kwaliteitswijnen van Cantina Terracruda uit Fratterosa - Le Marche, Italie
0
Winkelwagen
€ 0,00
Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Jobert Koomans, ik ben pensioenfondsbestuurder en werk bij SBZ Pensioen samen met Reiniera van der Feltz, de moeder van Frederieke.
Jullie kinderen gaan afscheid nemen van de Aquamarijn na 8 jaar Montessori-onderwijs.

Na vele jaren kamperen in heel Italie hebben wij in 2007 een oude boerderij in de mooiste streek van Italie, Le Marche, gekocht. Ons huis staat in het dorpje Fratterosa, waar de plaatselijke cooperatie Cantina Terracruda de wijngaarden beheert en de wijnen produceert. Dat gebeurt geheel biologisch, de druiven van de lokale druivensoorten worden met de hand geplukt en de vinificatie vindt plaats onder toeziend oog van de top-enoloog Giancarlo Soverchia.

De bewoners van Le Marche zijn trots op hun regio en ook op een van de beroemdste Marchegiani, Maria Montessori. Zij is in 1870 geboren in Chiaravalle, een dorpje op zo'n 30 kilometer afstand van Fratterosa. In de eerste helft van de vorige eeuw heeft zij met haar leermethode veel aanhang verworven,niet alleen in Nederland waar zij gewoond en gewerkt heeft, maar ook in Italie. In Le Marche, waar veel jongeren en jonge gezinnen de plattelandsvorpjes verlaten, floreert het Montessori onderwijs. Ook Fratterosa heeft een Montessori-peuterschool en een Montessori-basisschool, waar kinderen uit de omliggende dorpen en de kustplaatsen naar toekomen.

In 2013 is onze wijngaard rondom ons huis aangelegd, die wordt beheerd door Terracruda. Sinds enkele jaren verzorgen wij de import van de heerlijke wijnen van Cantina Terracruda in Nederland. In Fratterosa en omgeving genieten de ouders van de kinderen van de Montessori-school van deze wijnen en wij laten de Nederlandse ouders ook graag genieten.

Hoe gaan we dat regelen?

Onze feestelijke Spumante Brut Bianco is al in Den Bosch en wel bij Reiniera thuis. Deze heerlijke bruisende wijn die zich kan meten met de beste Prosecco's kunnen jullie bij haar thuis afhalen voor de speciale prijs van € 10 per fles. 

Ons assortiment is veel groter, maar op het moment dat jullie dit lezen zitten wij alweer in Fratterosa en dus kunnen we jullie nu helaas geen wijnen leveren vanuit onze Nederlandse opslag. Na de zomerperiode kan dat uiteraard wel en we zijn dan ook graag bereid om een wijnproeverij te verzorgen om jullie op een leuke manier kennis te laten maken met onze wijnen.

Op deze website staat de informatie van alle wijnen. Voor ieder wat wils. We noemen onze een frisse witte aperitiefwijn (Boccalino), via een wat vollere "witte "eetwijn", de Incrocio Bruni, tot houtgerijpte witte wijnen die zich kunnen meten met de goede Bourgogne wijnen (Campodarchi Argento en Campodarchi Oro).
De stevige rosewijn heet Codazzo en we hebben twee heerlijke bubbels, de Spumante Bianco (wit) en Spumante Rosato (rose).
Rode wijnen zijn er van de (uit Toscane bekende) Sangiovese druif in drie varianten. De Orcio is de basiswijn, de Olpe is een volle deels houtgerijpte wijn en de Profondo is de topper. 
Het leuke van Italie is dat elke regio zijn eigen druivenrassen kent die - vanwege de strenge Italiaanse (wijn)wetgeving - niet in andere regio's mogen worden aangeplant. In Fratterosa en omgeving groeit van oudsher de locale druif Pergola Aleatico. De rode wijnen de hiervan gemaakt worden zijn zacht, want de wijn bevat nauwelijks tannines en worden gekenmerkt door een geur van rood fruit (kersen en bessen) en bloemen (rozen en violen). Terracruda maakt ook hiervan drie varianten. De Vettina, die koel gedronken kan worden bij visgerechten, de houtgerijpte volle Ortaia en de topper de Lubaco. 
Tot slot noemen we de twee dessertwijnen. De Visciola wordt gemaakt van rode wijnen waaraan wilde kersen worden toegevoegd. Deze wijn combineert geweldig met chocolade desserts. 
De Ara Murata is een zogenaamde passito, gemaakt van de witte Bianchello druif. De druiven worden eerst op matten van stro gelegd totdat ze helemaal ingedroogd zijn. Na de persing ontstaat een ietwat stroperige dessertwijn die mooi combineert met crostata en alle toetjes met oranje fruit.

Wil je meer weten? Stuur een mail naar jobert@marielisewijnen.nl

Veel plezier met het afscheid van de bassischool en alvast een fijjne zomervakantei gewenst.

Met hartelijke groet,

Jobert Koomans


 

Over ons

Wij zijn wijnliefhebbers met een wijngaard bij het Middeleeuwse dorpje Fratterosa, gelegen op een hoogte van 400 meter in de heuvels van Le Marche in midden Italie. Onze wijngaard wordt bewerkt door Cantina Terracruda, die sinds 2006 een breed palet aan kwaliteitswijnen maakt van locale druivensoorten.

Contactgegevens

Jobert Koomans
Gedempte Raamgracht 65
2011 WH Haarlem
jobert@marielisewijnen.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.