Import en verkoop van kwaliteitswijnen van Cantina Terracruda uit Fratterosa - Le Marche, Italie
0
Winkelwagen
€ 0,00
Mag ik mij even voorstellen. Mijn naam is Jobert Koomans, ik ben pensioenfondsbestuurder en werk bij SBZ Pensioen samen met Reiniera van der Feltz, de moeder van Frederique.
Jullie kinderen gaan afscheid nemen van de ---- school na 8 jaar Montessori-onderwijs.

Na vele jaren kamperen in heel Italie hebben wij in 2007 een oude boerderij in de mooiste streek van Italie, Le Marche, gekocht. Ons huis staat in het dorpje Fratterosa, waar de plaatselijke cooperatie Cantina Terracruda de wijngaarden beheert en de wijnen produceert. Dat gebeurt geheel biologisch, de druiven van de lokale druivensoorten worden met de hand geplukt en de vinificatie vindt plaats onder toeziend oog van de top-enoloog Giancarlo Soverchia.

De bewoners van Le Marche zijn trots op hun regio en ook op een van de beroemdste Marchegiani, Maria Montessori. Zij is in 1870 geboren in Chiaravalle, een dorpje op zo'n 30 kilometer afstand van Fratterosa. In de eerste helft van de vorige eeuw heeft zij met haar leermethode veel aanhang verworven,niet alleen in Nederland waar zij gewoond en gewerkt heeft, maar ook in Italie. In Le Marche, waar veel jongeren en jonge gezinnen de plattelandsvorpjes verlaten, floreert het Montessori onderwijs. Ook Fratterosa heeft een Montessori-peuterschool en een Montessori-basisschool, waar kinderen uit de omliggende dorpen en de kustplaatsen naar toekomen.

Sinds enkele jaren verzorgen wij de import van de heerlijke wijnen van Cantina Terracruda in Nederland. In Fratterosa en omgeving genieten de ouders van de kinderen van de Montessori-school van deze wijnen en wij laten de Nederlandse ouders ook graag genieten.

Hoe gaan we dat regelen?

Op deze website staat de informatie van alle wijnen. Voor ieder wat wils. We noemen onze een frisse witte aperitiefwijn (Boccalino), via een wat vollere "witte "eetwijn", de Incrocio Bruni, tot houtgerijpte witte wijnen die zich kunnen meten met de goede Bourgogne wijnen (Campodarchi Argento en Campodarchi Oro).
De stevige rosewijn heet Codazzo en we hebben twee heerlijke bubbels, de Spumante Bianco (wit) en Spumante Rosato (rose).
Rode wijnen zijn er van de (uit Toscane bekende) Sangiovese druif in drie varianten. De Orcio is de basiswijn, de Olpe is een volle deels houtgerijpte wijn en de Profondo is de topper. 
 

Over ons

Wij zijn wijnliefhebbers met een wijngaard bij het Middeleeuwse dorpje Fratterosa, gelegen op een hoogte van 400 meter in de heuvels van Le Marche in midden Italie. Onze wijngaard wordt bewerkt door Cantina Terracruda, die sinds 2006 een breed palet aan kwaliteitswijnen maakt van locale druivensoorten.

Contactgegevens

Jobert Koomans
Gedempte Raamgracht 65
2011 WH Haarlem
jobert@marielisewijnen.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.